Laman ini mengandungi maklumat yang berguna untuk pelajar / ibu bapa yang mahu untuk mengupah tutor swasta.

A) Soalan Umum

Apakah www.mygradtutors.com?

Dahulunya Gradtutors.my, Kami adalah salah satu agensi tuisyen di rumah terkemuka di Malaysia. Ibu bapa / pelajar dapat melihat dan mengupah tutor peribadi dari kami untuk tuisyen di rumah. Kami juga menyediakan perkhidmatan pengambilan tutor untuk pusat-pusat tuisyen.

Anak saya sudah terlibat dengan kerja rumah sekolah, tuisyen di rumah adalah perlu?

tuisyen swasta membolehkan anak anda untuk menerima 1-1 perhatian khusus daripada tutor. Anak anda juga boleh mempunyai tuisyen di kemudahan rumah anda pada bila-bila masa yang dipersetujui dengan tutor. Tidak ada keperluan untuk mengikuti jadual fix di sekolah. Paling penting, anda boleh memilih tutor anda sendiri.

B) Perkhidmatan Berkaitan

Ia sering lebih cepat jika pelajar / ibu bapa boleh mencari dan memilih soalan yang tutor sedikit dan biarkan penyelaras kami tahu. Ini membantu untuk mempercepatkan proses pengambilan kerana kami boleh menghubungi tutor secara langsung dan lebih tahu apa jenis tutor anda mahu untuk mencari.

Ia seolah-olah saya bahawa kebanyakan tutor adalah dari KL dan Selangor. Saya tinggal di negeri-negeri lain di Malaysia, adakah tutor?

Malah, perkhidmatan kami merangkumi semua lokasi Malaysia. Anda boleh menggunakan ciri carian tutor kami untuk mencari tutor tinggal di lokasi anda.

Aku menyerahkan tutor bentuk permintaan. Berapa lama anda boleh mencari seorang tutor untuk saya?

penyelaras kami akan menyiarkan dan memilih soalan tutor sesuai dalam masa 2 hari bekerja dan kembali kepada anda dengan profil yang sesuai, biasanya dalam masa 3-5 hari. Biasanya anak anda boleh mula mempunyai tuisyen dalam tempoh seminggu.

Bagaimana jika anak saya tidak suka tutor. Bolehkah saya menukar satu sama lain?

Jika anda tidak berpuas hati dengan tutor yang baru terlibat, sila maklumkan kepada kami dalam masa 2 pelajaran selepas permulaan kuat kuasa pengajaran 1. Anda akan perlu membayar apa-apa pengajaran (s) yang dihadiri oleh tutor.

penyelaras memberitahu saya bahawa tidak ada tutor sesuai ditemui. Apa yang boleh saya lakukan?

Dalam beberapa kes terutama pada musim peperiksaan, memang lebih sukar bagi kami untuk mencari seorang tutor dalam tempoh yang singkat. Hal ini juga berlaku jika tugasan adalah jangka pendek. Tutor terbaik biasanya sibuk dengan jadual mereka penuh. Kami mencadangkan pengambilan berlaku sekurang-kurangnya 2 bulan sebelum tempoh peperiksaan. Pada masa yang sama, anda juga boleh mempertimbangkan untuk meningkatkan gaji yang anda bersedia untuk menawarkan tutor. Kami percaya membayar RM30-40 untuk tutor yang lebih layak membuat banyak perbezaan. Jika anda mahu anak anda untuk menjadi yang terbaik, maka cara yang terbaik adalah untuk kekal dengan yang terbaik.

C) Profil Tutor dan Pilihan

Adakah maklumat yang disediakan pada halaman profil tutor yang tepat?

Maklumat yang anda lihat pada halaman profil tutor disediakan oleh tutor yang mendaftar dengan Gradtutors.my. Kami cuba untuk mengesahkan maklumat yang [melalui maklum balas / pengalaman lalu / tele-temubual]. Walau bagaimanapun, kita tidak boleh menjamin bahawa setiap profil adalah tepat kerana bilangan besar tutor.

Saya mahu untuk mengupah seorang guru sekolah untuk tuisyen di rumah. Adakah terdapat apa-apa?

Kami mempunyai beberapa sepenuh masa guru tutor / sekolah yang berdaftar. Walau bagaimanapun, kadar tuisyen untuk guru-guru sekolah akan lebih tinggi, dan tertakluk kepada ketersediaan.

Saya melihat ramai profil tutor di laman web anda. Bagaimana anda mengesahkan kelayakan mereka?

Kami akan memaklumkan kepada tutor untuk membawa bersama-sama sijil pendidikan asal mereka untuk pelajar / ibu bapa untuk mengesahkan pada kelas pertama. Ini membantu untuk memastikan bahawa tutor yang anda menyewa melalui kami layak untuk mengajar.

D) Kebimbangan Keselamatan

Adakah selamat untuk anak saya untuk mempunyai tuisyen di rumah? Bagaimana anda mengesahkan kelakuan dan latar belakang tutor ini?

Setelah susunan itu disahkan, kami akan meminta tutor untuk membawa bersama-sama kad pengenalan mereka pada pelajaran 1. Ibu bapa dinasihatkan untuk mengesahkan kad pengenalan dan membuat salinan jika perlu. Sekiranya tutor adalah warga asing, dia / dia boleh memberi anda pas pelajar / kerja yang sah untuk pengesahan juga.

Jika anak anda adalah wanita dan di bawah umur 16 tahun, kami menasihati ibu bapa untuk tidak meninggalkan kanak-kanak untuk tuisyen bersendirian di rumah.

E) Bayaran Yuran Pengajian Pembayaran

Adakah saya perlu membayar apa-apa fi agensi untuk MyGradtutors.com?

Pelajar / Ibu bapa tidak perlu membayar apa-apa fi Gradtutors ejen, kecuali tugasan jangka pendek kurang daripada 1 bulan. Kami biasanya akan mengenakan bayaran ejen kepada tutor sahaja.

Adakah saya perlu membayar yuran pengajian terus kepada tutor?

Pelajar akan membayar apa-apa yuran tuisyen secara terus kepada tutor. Bayaran yang perlu dibayar untuk tutor adalah pada minggu ke-4 pelajaran atau seperti yang dipersetujui antara tutor dan peminta.

Kami menasihatkan pelajar / ibu bapa tidak membuat sebarang bayaran pendahuluan kepada tutor.

Go to top